19 maj

Författarpresentation: Susanne Samuelsson

Susanne Samuelsson medverkar i Maskinblod med novellen ”Tåg”.

”Hösten 2010 upptäckte jag hur fantastiskt roligt det är att skriva noveller och sedan dess har jag varit publicerad i bland annat Klimatmagasinet Effekt, Det Grymma Svärdet, Eskapix och SF-magasinet Sirius B. Just nu skriver jag på en skräckroman för tonåringar.

Ett genomgående tema i flera av mina noveller är att monstren ofta finns närmare än vi tror. Många skräckberättelser utgår från att zombien, spöket, demonen, häxan är ett anonymt yttre hot som ska bekämpas av sagans hjälte. Att monstrets enda motiv är att vara ett monster. Jag vill komma bort från detta och visa att monstret även kan finnas inom oss själva eller kanske alldeles intill. Ibland smyger jag in lite klassfrågor också och jag försöker alltid utmana trötta stereotyper.

Min novell Tåg skrevs 2011 och vann Fantastiknovelltävlingen samma år. Tåg handlar om en resa mot friheten, undan från zombierna som håller på att ta över Sverige. Fast kanske är en zombie-epidemi inte det värsta som kan hända? Och kanske finns det fler sätt att fly på?”