01 jan

Ny e-bok: Lögn och förbannad dikt av Harald Wägner

Harald Wagner - Logn och forbannad dikt-mellan

Ett halvt år efter det sista slaget vid Voronesj sammanträdde kongressen i Paris. Där voro samlade representanter för alla nationer, från germanerna och ned till det underliga afrikanska träskfolket, som lever i träskmark och har simhud mellan tårna. Länge diskuterades och överlades, men man kunde icke komma överens. Asiaterna fordrade ovillkorligen rätt för sig att obegränsat bosätta sig i och förvärva egendom i Europa, och de europeiska staterna vägrade lika enstämmigt att med ett godkännande härav ge sig själva dödsstöten. Man väntade nästan att vapenskiftet skulle börja på nytt.

I sju noveller skildrar Harald Wägner i Lögn och förbannad dikt bland annat det kommande stora världskriget, bärgningen av Titanic samt vardagen i Stockholm hundra år in i framtiden. Boken rymmer även ett par spökhistorier.

Harald Wägner var författare och journalist och skrev även under signaturen ”Cobra”. Novellsamlingen Lögn och förbannad dikt publicerades ursprungligen 1913 och ingår i Affronts serie ”Svensk SF från förr”, där äldre svensk fantastisk litteratur ges ut i digitalt format.