10 sep

”Omstart” av Boel Bermann – novell i Maskinblod 3

”Omstart”

”Novellen ’Omstart’ är en lek med vår rädsla för undergången och en fundering över varför världen egentligen ser ut som den gör.”

Boel Bermann

Boel Bermann är författaren bakom den kritikerrosade dystopin Den nya människan och har medverkat i novellsamlingarna Maskinblod 2 och Stockholms undergång. Hon är medlem i skrivarkollektivet Fruktan.se som skriver noveller och bloggar med inriktning på fantasy, sci-fi och skräck. Utbildad vid Journalisthögskolan i Stockholm och har tidigare arbetat för bland annat Svenska Dagbladet, Sveriges Radio och Allehanda Media. Utöver sitt författarskap arbetar hon på Paradox Development Studio. Stänger alltid garderoben innan hon somnar så att monstren inte ska smita ut.

Smakprov

Ett lätt, fint regn av aska och svavel. Singlar ner som snöflingor från det gråa molnet som täcker himlen. Ljust damm lägger sig på min hud, täcker mitt hår, fastnar i mina ögonfransar. Jag skrattar. Sträcker ut handen och fångar in flagor i mina händer. Allt är täckt, inget har undflytt askan. Det är som att världen inte längre är en värld, som att den förvandlats till en skiss med blyertspenna på ett vitt papper. Att det kan vara så vackert med världens undergång.