23 jun

Presentation: Andreas Raninger

Omslagsillustratör till Waiting for the Machines to Fall Asleep är den fantastiskt begåvade Andreas Raninger. Vi bad Andreas presentera sig själv.

raninger3

Jag heter Andreas Raninger och bor i Ringarum, Östergötland. Jag jobbar som It-tekniker på ett litet företag i Norrköping som heter WR-IT.

raninger2

Att måla har alltid varit ett intresse bland många andra. Rollspelandet har en stor del i att jag började måla på allvar och jag har alltid varit intresserad av det fantastiska. Det ska vara effektfullt! Det var min bästa kompis uttryck för det hela, och det har följt mig med åren och blir tydligen aldrig slitet.

raninger1

Hösten 2011 slutade jag att måla med oljefärg och började med att måla i Photoshop och Krita. Numera jobbar jag med flera verktyg för att snabba upp arbetet med en illustration. Blender för arkitektur och ljussättning samt Daz3D i stället för referensbilder av djur och människor.

raninger4

Tekniken jag använder är väldigt varierande så man kan säga att jag jobbar med i stort alla tekniker som går att göra i Photoshop, Krita samt andra program som kan underlätta arbetet.

Waiting for the Machines to Fall Asleep

Googolplex

Andreas har också gjort omslagen till flera av Oskar Källners böcker, samt den engelska upplagan av KG Johanssons Gogoolplex som släpps i höst. Se mer av Andreas konst här.