CH Wahlund – Tre avtryck av himlen

Tre avtryck av himlen

Tre avtryck av himlen samlar CH Wahlunds Katakrestrilogi i en utgåva.

Hafgufa utspelar sig i ett framtida Sverige där skrivmaskiner är dyrbart kontraband och där det mystiska havsmonstret Hafgufas uppenbarelser noggrant noteras.

Isolatopia tar vid där Hafgufa slutar men flyttar handlingen från det vattendränkta landskapet in till de kontrollerande i maktens korridorer.

Den tredje neologismen avslutar trilogin och ställer frågan huruvida flykt överhuvudtaget är möjlig.

Sagt om Tre avtryck av himlen

”Historien har en omisskännlig doft av Orwell, Bradbury och Kafka som ibland även återfinns i språket. Av nån anledning kommer jag också att tänka på P.D James bok Människors barn. Inget dåligt sällskap att befinna sig i direkt. Jag kan varmt rekommendera en genomläsning och en plats på hemmabibliotekets dystopihylla.”
Dagensbok.com

”En tämligen annorlunda, nästan märkligt finstämd postapokalyps med illegala skrivmaskiner och härskande byråkrati”
Oskar Källner

”Det är inte observatör 27, hans besatthet av skrivmaskiner eller handlingen jag tänker på främst när jag läst klart Tre avtryck av himlen. Utan det lysande språket och dialogerna i CH Wahlunds dystopi.”
Barrikaden

”Det blir en annorlunda dystopi, långt från det actionfyllda eller blodiga. Det blir långsamt och genomtänkt, ibland kanske lite väl svårt, lite väl utmanande i tankegångarna, men samtidigt tunn, det blir aldrig för mycket eller för jobbigt. snarast lagom. Och läsvärt!”
Bokbunden

”… en lågmäld historia med plats för både existentiella frågor och tankeväckande diskussioner”
Tentakelmonster

”För det här är inte ungdomsdystopin där känslor och action väller ut sida efter sida. Det här ett flytande lugn som fortfarande vill läsas. Det är en sjö, ett hav där små vågor kluckar. Boken gör mig avslappnad samtidigt som det kryper i mig för att jag vet att det inte stämmer. Det jag läser är inte rätt. Det är fel och jag vill veta mer.”
Inuti en bok

”Wahlunds språk, i en blandning av science fiction och fantasy, är väl avvägt och han tar tid på sig att presentera sina personer och sätta in dem i historien. Det blir emellanåt spännande på samma sätt som en del av Poes och Hoffmans berättelser alstrar spänning”
DAST Magazine

”Letar du en lågmäld, svensk dystopi som går fort att läsa är det här ett perfekt val”
Vargnatts bokhylla

”Letar du efter böcker som faller under kategorin Dystopi men ändå vill ha något utöver det vanliga så borde du läsa den här boken som både har filosofiska inslag samt är skriven av en författare som verkligen vet hur man leker med orden”
BookTwin

”Katakrestrilogin är en väldigt lågmäld och poetisk berättelse, det är antingen något som faller en i smaken eller inte. För mig fungerar det riktigt bra och det var trevligt att bara ta det lugnt och följa med i vågorna.”
Lena C

”En poetisk, avskalad och fascinerande dystopi”
Min hylla

”Vilken märklig liten bok!”
Read N See

Information

Titel: Tre avtryck av himlen
Författare: CH Wahlund
Genre: Science fiction, fantastik, postapokalyps, dystopi
Utgivningsdatum: 2015-08-19
ISBN: 978-91-87585-37-1
Format/sidor: Häftad, 198 sidor