Gordon Heyman Blackwood – Tolv nakna puddingar

När Katerina Aragon söker upp Dick Iron för att få veta vilken av tolv okända kvinnor som har en mystisk tatuering på sin gluteus maximus hoppas Iron att hans tillvaro äntligen ska bli bättre. Han har ingen aning om hur många zombier, natthundar och mordiska pojkvänner som kommer att ge sig på honom under jakten …

Gordon Heyman Blackwood (pseudonym för Kimball Walton, 1965-2009) var en inte särskilt framgångsrik amerikansk författare, bosatt i Los Angeles. Han sägs ha skrivit tjugosex romaner men fick ingenting publicerat under sin livstid. Tolv nakna puddingar, en roman som har kallats ”hårdkokt surrealism”, har tidigare tryckts på svenska av Eskapix.

Sagt om Tolv nakna puddingar

Tolv Nakna Puddingar är en hårdkokt och humoristisk pulpdeckare i en sci/fi-miljö som skulle göra Philip K. Dick avundsjuk.”
Jan Kjellin, Goodreads

”Självironin och humorn som genomsyrar privatdetektiven Dick Irons berättelse är så pass avväpnande att det är svårt att inte låta sig charmas.” … ”Tolv nakna puddingar är en underhållande bok som är svår att jämföra med något annat jag har läst.”
Tentakelmonster

Information

Titel: Tolv nakna puddingar
Författare: Gordon Heyman Blackwood
Översättare: KG Johansson
Genre: Hårdkokt surrealism
Omslagsfoto: Gunilla Dahlblom
Utgivningsdatum (e-bok): 2018-08-22
ISBN (e-bok): 978-91-87585-58-6