KG Johansson – Biotika

Biotika

”En svensk The Thing. Köttig, rasande, drabbande undergångssaga!” – Johannes Pinter

Något blålila och svällande, en fuktglänsande slinga, som en bit av någon grotesk sjöorm, växte upp ur sanden bara några decimeter från henne. Hon handlade utan att tänka och använde spaden som yxa igen.
I sista ögonblicket insåg hon vad hon höll på att göra och lyckades vräka slaget åt sidan. Spaden landade platt i sanden alldeles bredvid den dallrande tarmen. Hon trodde att hon hade klarat sig, för ett ögonblick trodde hon att hon hade klarat sig, men sedan såg hon vad som vällde ut och kände en pust som av ett utedass. Ett gammalt utedass som har använts av tio extremt bakfulla sommargäster en het midsommardagsmorgon. Hon ryggade bakåt igen, satte foten snett och höll på att tappa balansen. Medan hon kämpade för att få tillbaka den hörde hon hålet i tarmslingan släppa ut mer ruttnande gas, fuktigt bubblande.
Hon måste ha inbillat sig men ändå tyckte hon att bubblandet på något sätt försökte forma hennes namn:
”Sprrffpoffrpfpfii …”

Biotikan skulle bli räddningen, men ledde i stället till undergången. Sofie färdas genom en värld där allt levande kan vara dödligt – men ändå brinner hennes kropp av längtan efter det farligaste som finns.

Sagt om Biotika

”Så. Jävla. Bra.”
Bokhuset

”Intensiv och spännande.” … ”En rak, köttig berättelse utan krusiduller och 154 sidor av ren läsglädje.”
Tentakelmonster

”Det finns ingen som beskriver groteskerier med sådan uppenbar förtjusning – och variation! – som KG Johansson. Vill man läsa om sjuka mutationer, varelser med ögon över hela kroppen och slemmiga tentakler är han the man.”
Marianne Skoglund, Close-Up Magazine

”Det hela känns som en råare och blodigare The Walking Dead.” ”Biotika är en av de bästa böcker jag läst av sitt slag.”
Bokentusiasten

”Gillar man tomma motorvägar, döda städer, övergivna bensinmackar, samhällen i upplösning, ohyggliga monster, och blod och slem i massor är Biotika en toppenbok”
Dagensbok.com

”Sofies flykt och försök att rädda sig för att slutligen möta en grupp överlevare i Stockholm är rappt beskrivet och känslan av att allt går mot ett apokalyptiskt slut finns tidigt med i boken.”
Clas Svahn, BTJ-häftet

”KG Johansson, en av Sveriges just nu bästa och mest produktiva SF-författare, håller fast läsaren som med en köttig och muterad biotikaarm. Och han släpper inte taget förrän du läst klart. Sträckläsning är det enda som gäller.”
Barrikaden

”… hopplöst amatörmässig i sättning och format” ”… en orgie i snuskigheter som inte tjänar något syfte annat än att försöka få mig illamående”
Booksessed

”Jag kommer onekligen att läsa om boken flera gånger, den är riktigt bra och tar upp många intressanta ämnen och frågeställningar.”
Boktradition

Information

Titel: Biotika
Författare: KG Johansson
Genre: Skräck, science fiction
Utgivningsdatum: 14 oktober 2015
ISBN: 978-91-87585-40-1
ISBN (e-bok): 978-91-87585-41-8
Format/sidor: Mjukband, 154 sidor