29 maj

Författarpresentation: Pia Lindestrand

Pia Lindestrand medverkar i Maskinblod med novellen ”Besökarna”.

”Mitt födelseår är 1960 och den här novellen kom till 2006. Den är lite av en hyllning till HP Lovecraft och ännu mer till skrivandet i sig: Har något verkligen hänt om ingen skriver om det? Det som inte är nedskrivet glöms bort och försvinner ur historien.

Jag drömde om att bli författare redan som sjuåring men mina fantasier samlades mest i klottriga handskrivna pappershögar – tills den nya tekniken gjorde allt så mycket enklare (att renskriva en text på en dator är en ren njutning jämfört med att banka fram bokstäver på en manuell skrivmaskin). Jag har fått noveller publicerade i tidskriften Minotauren, Avsikter, Arbetaren och några antologier, bland andra Schakt 001 och 004 och Vansinnesverk, Catahya 2011. Jag är fil mag i litteraturvetenskap och nordiska språk, fil kand i historia, lektör för Bibliotekstjänst och recenserar böcker i Avsikter och på Catahya.”