27 aug

”Hemliga lådan” av Robin Karlsson – smakprov ur Maskinblod

maskinblod-stor

Utdrag ur ”Hemliga lådan” av Robin Karlsson. Läs hela novellen i antologin Maskinblod som släpptes 14 augusti.

Jag kände ingenting.

Ingenting alls.

Jo, nånting kände jag nog.

Jag kände ett sug i magen.

Ett jävligt starkt sug i magen.

Fritt fall typ.

Plötsligt blev det ljust med en duns och jag kräktes som aldrig förr. Jag hade ingen aning om ifall jag stod upp, låg eller satt ner, om jag var upp och ner eller i tyngdlöshet. Ljuset var för starkt, jag kunde bara kisa, och i och med att jag försökte vända ut och in på mig själv var det lite svårt att fokusera.

Kräkningarna upphörde, och jag märkte att jag stod på alla fyra. Jag kunde ännu inte öppna ögonen särskilt mycket, men jag kände grus under händerna. Jag försökte öppna ögonen så mycket det gick och märkte att det var nog faktiskt grus.

Jag började höra ljud omkring mig. Det lät som vind och avlägsen trafik. Vad i helvete hände, var i helvete är jag, och varför i hela helvetet är det så ljust, tänkte jag, och försökte öppna ögonen och se mig omkring.