09 jun

Ny e-bok: Vid de sex kaptenernas bord av Julius Regis

Julius Regis - Vid de sex kaptenernas bord-omslag-liten

”Där – där mellan ett par jätteormbunkar, där stod en kamrat till det förhistoriska djur, vi just smält ur isen – men levande och av ett som det tycktes helt annat släkte. Benen voro som en elefants, kroppen var stor och halsen fruktansvärt tjock samt försedd med lång, stripig, röd borst. Huvudet var ofantligt och slutade nästan tvärt med en stor, bred mun. Svansen, som ursinnigt piskade bladen på jätteormbunkarna var lång och liknade en ödlas. Jätteödlan, eller vad namn, jag nu skall giva tingesten, utstötte ett väsande läte och närmade sig oss.”

Julius Regis ”Vid de sex kaptenernas bord – Några Jules Verne-historier” är en svensk novellsamling från 1925. De fantastiska historierna rymmer allt från havsvidunder, skräckinjagande stenstatyer och män från månen till hårdkokt kriminaldrama. Tankarna går inte bara till Jules Verne utan också till författare som Edgar Allan Poe, Arthur Conan Doyle och HP Lovecraft.

Boken ingår i Affronts serie ”Svensk SF från förr”, där gömda och glömda klassiker från den svenska fantastiska litteraturen ges ut i digitalt format.