16 aug

”Steve” av Lars Östling – smakprov ur Maskinblod

maskinblod-stor

Utdrag ur ”Steve” av Lars Östling. Läs hela novellen i antologin Maskinblod som släpptes 14 augusti.

Jag vet att jag aldrig kan återvända hem. Ingen skulle förlåta mig för det jag gjort. Underhållning är trots allt blodigt allvar och att svika det förtroende och den ära man fått som utvecklare i den största showen som någonsin producerats är den största synden som finns. Den är otänkbar.

Varför jag någonsin kom att tänka tanken att hoppa av och vad det var som fick mig att inte bara tänka utan att handla också, vet jag inte helt säkert. Kanske var jag trött på allt?

Kanske. Men hur kan man tröttna på det mest omväxlande, fria, ansvarsfulla och kreativa jobb som existerat? Var det för att jag fastnat i en återvändsgränd? Var det för att jag börjat tvivla på att det är rätt att skapa underhållning som vi gör?