Harald Wägner: Lögn och förbannad dikt

Harald Wagner - Logn och forbannad dikt_mellan

Ett halvt år efter det sista slaget vid Voronesj sammanträdde kongressen i Paris. Där voro samlade representanter för alla nationer, från germanerna och ned till det underliga afrikanska träskfolket, som lever i träskmark och har simhud mellan tårna. Länge diskuterades och överlades, men man kunde icke komma överens. Asiaterna fordrade ovillkorligen rätt för sig att obegränsat bosätta sig i och förvärva egendom i Europa, och de europeiska staterna vägrade lika enstämmigt att med ett godkännande härav ge sig själva dödsstöten. Man väntade nästan att vapenskiftet skulle börja på nytt.

I novellerna i Lögn och förbannad dikt skildrar Harald Wägner bland annat det kommande stora världskriget, bärgningen av Titanic samt vardagen i Stockholm hundra år in i framtiden. Boken rymmer även ett par spökhistorier.

Harald Wägner var författare och journalist och skrev även under signaturen ”Cobra”. Lögn och förbannad dikt ingår i Affronts serie ”Svensk SF från förr” där äldre svensk fantastisk litteratur ges ut i digitalt format.

Ursprungligen publicerad 1913. E-bok utgiven januari 2014.
ISBN: 978-91-87585-21-0